marți, 8 iulie 2008

Alimentatie naturista cu masura

Atentie mare la alimentele consumate, deoarece nu toate sunt complet sanatoase. Nici un exces nu este bun pentru organism.

Organismul are nevoie de o alimentatie echilibrata, deci si de grasimi si carne. Prin urmare incercati sa evitati o alimentatie bazata pe eliminarea completa a unor alimente. Modificati modul de preparare al acestora dar nu le eliminati complet - de exemplu, carnea este sanatoasa si bogata in vitamine foarte necesare corpului, ea se poate gati si in abur sau la cuptor si nu doar prajita ( o metoda foarte nociva de a gati si care distruge elementele nutritive din alimente, creand in acelasi timp toxine)

Iata cateva sfaturi caracteristici ale alimentelor

Apa - evitati prepararea ceaiurilor folosind apa de la robinet. Amestecata cu clor - un element foarte activ si agresiv, a carui folosire a fost interzisa in toate tarile civilizate - poate provoca combinatii chimice nocive.

Apa fiarta nu se foloseste dupa mai mult de 24 de ore de cand a fost pregatita, pentru ca devine toxica. Este saraca in oxigen si absoarbe din aer multi virusi, bacterii si microorganisme. Folosirea permanenta poate provoca litiaza renala. Apa fiarta se consuma imediat dupa fierbere, sub forma de ceai, supa etc.

Bauturile ambalate in cutii de aluminiu (berea, sucuri si altele), contin un conservant care provoaca producerea hormonilor feminini in organismul barbatesc. Barbatii care beau mai mult de 5 cutii pe zi risca sa se aleaga nu numai cu o burta mare ci si cu impotenta si cu marirea sanilor.

Berea este o bautura foarte apreciata si foarte consumata, in special de barbati. Dar trebuie sa se stie ca, in timp ce ea se evapora, elimina substante care ajung in mucoasa nazofaringiana si conduc la scaderea libidoului (apetitului sexual).

Bobul si fasolea, consumate timp indelungat, conduc, uneori, la aparitia durerilor de picioare si la periostita dentara. De asemenea, ceaiul din pastai de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce, ce-i drept, nivelul zaharului cu 35% dar, tot cu atat se inrautateste si vederea bolnavului.

Bostanul si dovleceii contin alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor, iar folosirea indelungata a semintelor poate provoca uneori furunculoza. De asemenea, consumul de bostan este contraindicat in gastritele cu aciditate scazuta, in ulcerul stomacal, in formele acute de boli stomacale, si in formele grave de diabet zaharat.

Branza de vaci se va consuma in cantitati cat mai reduse de catre cei cu afectiuni grave la rinichi.

Cartofii consumati in cantitati mari nu se recomanda barbatilor cu excitabilitate sexuala crescuta.

Ceapa in cantitati mari duce la tahicardie si alte modificari in functionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicata celor cu afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, ulcer stomacal si duodenal.

Ciocolata este contraindicata celor cu afectiuni hepatice.

Compotul de caise uscate sau proaspete nu e recomandat in cazul persoanelor cu afectiuni stomacale.

Curmalele nu se recomanda bolnavilor care au afectiuni ale sistemului digestiv.

Citeste articolul complet pe Gurmandul

Niciun comentariu: