marți, 20 mai 2008

Prajituri : Negrese Hepburn

1/2 cana cacao

1/2 pachet de unt

2 oua

1 cana zahar

1/4 cana faina

1 cana de nuci taiate sau zdrobite

1 lingurita vanilie

un praf de sare

Se pre-incalzeste cuptorul la 165 de grade (mediu).

Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca bine impreuna cu cacao, pana este uniform. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se adauga zaharul, faina, nucile, vanilia si sarea. Se toarna intr-o forma de 20x20 cm unsa cu unt. Se dau la cuptor 40 de minute - indicatia KH este sa nu fie coapte prea mult. Trebuie sa fie cleioase. Este esential sa fie lasate la racit inainte de a se taia.
p.s. cateva mentiuni: lasati untul cu cacao sa se raceasca cel putin 5 minute inainte sa puneti ouale, cuptorul preincalzit la foc mediu, controlati dupa 30 de minute sa nu fie prea uscata. Nu uitati sa o lasati sa se raceasca inainte de a o taia.
Reteta oferita de: Gurmandul

Niciun comentariu: