marți, 20 mai 2008

Pui Shanghai cu cartofi natur

Taiati mai intai felii subtiri si apoi suvite sau dreptunghiuri 2 piepti mari de pui, fara pielite, dezosati.
Se prepara un sos Bechamel din 3 oua, doua polonice de lapte, delikat de legume dupa gust, piper la fel, delikat de friptura de pui, doua linguri zdravene de mustar de masa dulce cu boabe in el, maghiran uscat cam o lingura, puse intr-un vas in care se bat bine de tot cu telul, pana se amesteca. Se ingroasa cu faina pana arata ca o compozitie de chec sau o smantana mai groasa. Se tavalesc bucatelele de pui prin el si se pun in tigaia cu mult ulei incins. Vor iesi ca niste gogosele pufoase, pe care le puneti intr-un vas pe care ati asezat in prealabil, servetele sau prosoape de hartie(ca sa se scurga bine de ulei).
Cartofii se curata si se taie in 4 pe lung, se pun intr-un vas la fiert cu putina sare, un pic de delikat si o lingura de ulei(daca se poate sa fie de masline). Dupa ce se fierb, se scurg si se aseaza pe un platou, deasupra presarand patrunjel verde proaspat ( cel uscat nu dezvolta o aroma asa de puternica). Daca mai aveti si o salata de ardei copti capia sau o salata de morcov dat prin razatoare, doua cepe tocate marunt, un ardei capia, si un ardei verde tocate marunt cubulete, sare si putin piper, o lamaie stoarsa, o lingurita de ulei de masline.... Si sa aveti pofta !!!
O sticla de vin alb si rece ar incheia o cina extrem de reusita.
Reteta oferita de Gurmandul

Niciun comentariu: