luni, 2 iunie 2008

Copii cu parinti mai in varsta au sanse mai mici de viata

Barbaţii care planifica să aiba urmasi la varste înaintate pot avea copii cu afectiuni cardiace, care mor prematur.

Copiii ai căror tati sunt in varsta au un risc de doua ori mai mare sa moara pana la varsta adulta decat cei care au parinti tineri, arata un amplu studiu danez, citat de publicatia „Daily Mail“.

Rezultatele cercetarii arata ca barbaaii care se hotarasc sa aiba copii la vârste inaintate risca ca micuaii sa moara in primul an de viata din cauza afectiunilor cardiace. Studiul, realizat pe 100.000 de copii, este unul dintre cele mai ample de acest gen. Cercetarile anterioare arata si ele ca numarul mare al cazurilor de autism, schizofrenie sau epilepsie este legat de varsta inaintata a tatilor. Sunt si specialisti, insa, care contrazic rezultatele studiului.

Multi copii au murit in primul an de viaţa

Nou-nascutii ai caror tati au mai putin de 30 de ani au sanse de doua ori mai mari sa supravietuiasca pana la varsta de 19 ani, potrivit noului studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Aarhus, Danemarca. Oamenii de stiinta i-au monitorizat pe cei 100.000 de copii în primii 18 ani de viata. De-a lungul acestei perioade, 831 dintre copii au murit, majoritatea in primul an de viata....Citeste mai departe

Niciun comentariu: