marți, 10 iunie 2008

Anexita - tratament cu ceaiuri din plante

Se stie ca anexita este o afectiune care se vindeca foarte greu si are sanse mari sa revina dupa primul episod.

Exista metode de prevenire ale bolii despre care am discutat intr-un articol aterior.
Sunt plante care sunt adevarate medicamente pentru corp, chiar daca efectul lor apare mai tarziu decat cel al medicamentelor clasice.

Ceai din coada calului: are proprietati diuretice si poate fi intrebuintat la oprirea sangerarilor, dureri abdominale aparute in timpul menstruatiei, crizelor de anexita, de rinichi.

Ceai de coada soricelului: are proprietati antiseptice ( dezinfectante), coagulante, cicatrizante atat intern cat si extern. Se poate folosi in crizele de anexita, dureri de stomac, ficat. Mareste pofta de mancare si favorizeaza coagularea sangelui.

Reteta de ceai pentru tratament al anexitei:

Se dau in clocot 500 ml de apa cca 3-4 minute si se toarna peste un amestec din 1 lingurita de ceai de coada soricelului, 1 lingurita de ceai de coada calului si1 lingurita de ceai de matasea porumbului.

Se amesteca plantele cu apa cu o lingurita si se acopera vasul cu un capac. Inainte de a se bea se strecoara plantele. Acestea pot fi folosite inca o data pentru ceai.

Este recomandat ca ceaiul sa fi ebaut cat mai fierbinte - atat cat suportati de fierbinte- pentru ca temeperatura ridicata va incalzi si dezinfecta. Se poate adauga o lingurita de miere si putina zeama de lamaie daca gustul este prea amar.

Cantitatea de ceai obtinuta astfel, trebuie bauta zilnic, pana la vindecare. Continuarea tratamentului este benefica si intareste organismul, dezinfecteaza caile urinare si intreg sistemul digestiv.

Niciun comentariu: