sâmbătă, 8 decembrie 2007

Anexita cronica - tratament naturist

Printre cele mai frecvent intalnite boli ale aparatului genital feminin se numara si anexita - o inflamatie a trompelor si ovarelor numita şi salpingo-ovarita sau metroanexita, deoarece, de cele mai multe ori, inflamaţia interesează în grade diferite atît uterul, cît şi trompele cu ovarele.
Leziunile predominante sînt, de obicei, la trompă (salpinge), ovarul fiind mai rar şi în mică măsură atins de procesul inflamator.
Tratamentul, care constă în administrarea de antibiotice, calmante vitaminoterapie, repaus la pat, poate duce la vindecare. Nici în acest domeniu, medicamentele singure nu pot să ducă la rezolvare deplină, nu pot să facă minuni. Dacă miza pusă pe medicamente este prea mare, vindecările care survin nu sînt depline, survin recidive frecvente, apar mici complicaţii şi, treptat, boala se cronicizează.
Anexita cronica se caracterizează prin dureri persistente în bazin, uni sau bilaterale, accentuate de frig, oboseală, menstruaţie. Raporturile sexuale, dureroase şi ele, încep să fie evitate. Deseori, apar tulburari menstruale. Sterilitatea este una dintre urmările frecvente ale inflamaţiilor genitale cronice. În tratamentul formelor cronice, fiind mai dificil şi de lungă durată, trebuie luate toate măsurile pentru a se evita îmbolnăvirea acută, iar cînd aceasta are loc, trebuie tratată cu toată grija, pînă la completa ei vindecare.
Statisticile mondiale arată că o femeie din patru suferă de anexita, iar la 60 la sută dintre acestea boala se cronicizează. Tot mai des, se întîlneşte anexita la tinerele fete care nu au un minim de educaţie pentru a evita şocurile termice aplicate abdomenului inferior: fie contactul brusc cu apa rece, fie aşezarea pe suprafeţe reci de beton.
De multe ori, dacă durerile sînt suportabile, fetele preferă să nu se divulge şi să evite întîlnirea cu medicul ginecolog. De aici, drumul către cronicizare este deschis. Aceasta îngreunează sarcina medicilor, căci, nu arareori, boala nu răspunde prea uşor la tratament, ori recidivează rapid.
Desigur, tratamentul alopat este, de cele mai multe ori, eficient, dar pentru că vorbim aici despre mijloacele terapeutice tradiţionale chinezeşti, propun următoarea schema de tratament:
Stimularea imunităţii - fiind vorba de un proces inflamator - cu ajutorul unui produs biologic activ chinezesc numit Cordyceps Micelliu, cîte 2 capsule, de 2 ori/zi, dimineaţa şi seara.
Tratamentul local, constînd în aplicarea unei cataplasme cu coada calului, încălzită în abur şi învelită într-o panza de culoare albastră; se ţine cataplasma timp de o oră, apoi se îndepărtează, se unge pielea cu cremă de gălbenele, masînd uşor pînă la absorbirea în piele şi se aplică o compresă cu bitter suedez (preferabil, din plante româneşti). Aceste operaţii se efectuează în fiecare seară, înainte de culcare. Compresa cu bitter suedez se lasă pînă dimineaţa.
Tratamentul intern este alcătuit din: o infuzie din coada şoricelului, coada calului şi papadie (amestecate, în parţi egale) - 2 linguriţe de amestec într-un vas de sticlă, sau porţelan, peste care se toarnă 250 ml apă clocotită; după 3 minute, se strecoară şi se bea cu linguriţa, cît mai fierbinte. Separat, se prepară o infuzie din acelaşi amestec, dar în cantitate mai mare, 2 litri apă fierbinte cu 16 linguriţe plante. Cu acest preparat se fac spălături intravaginale, atît seara, înainte de culcare, cît şi după fiecare contact sexual.
Dieta necesară pe o perioadă de 25 de zile conţine alimente care au rolul întăririi funcţiei hepatice cît şi a celei renale, după cum urmează: scoici de mare şi de apă dulce, fructe de mare (în mod deosebit, crevetii), rinichi de porc, miel, berbec sau vită, ficat de pasăre sau de vită, ficat de peşte, calcan, ţipar, caracatiţă, sepie (calamar), muguri de soia, muguri de bambus, alge de mare, murături, fructe acrişoare, pepeni galbeni şi roşii, papaya, avocado, andive, bame. Se vor evita: ardeii iuţi şi graşi, măghiranul, rozmarinul, piperul alb şi negru, scorţişoara, dulciurile, fructele prea dulci.
Dacă, la finalul perioadei de 25 zile, se constată necesitatea continuării tratamentului, atunci se va proceda aşa cum am descris mai sus, fără a se mai administra Cordyceps Micelliu. Acesta va fi înlocuit cu un alt produs biologic activ, numit Yi Kang, cîte 4 capsule, de 3 ori pe zi.
Oricum, după primele 25 zile, este necesar un control medical, căci, chiar dacă pacienta se simte bine, tratamentul trebuie continuat pînă la remisia completă a inflamaţiei.
Informatii preluate din evenimentul.ro, sfaturile sunt oferite de Adrian Florea.

Metode de prevenire a aparitiei anexitei cronice la femei:
-evitati baile reci ( temperatura apei trebuie sa fie apropiata de cea a corpului sau mai mare pentru a nu provoca socuri termice)
-evitati sa va asezati pe sufprafete reci, indiferent de situatie.
-evitati sa va fie frig la picioare si spate, sa mergeti desculte prin casa pe suprafete reci
-evitati sa stati sau sa lucrati in dreptul fluxurilor de curenti de aer rece sau chiar cald ( corpul va resimti aceste diferente de temperatura in zonele cele mai sensibile iar zona genitala si a spatelui sunt printre primele expuse)
-faceti exercitii de intretinere regulate pentru a creste si pastra imunitatea organismului. Mersul pe jos este o metoda eficienta si la indemana. Mersul pe jos in timpul mentruatiei elimina durerile si micsoreaza durata acesteia ( chiar daca durerile sunt foarte mari, mersul pe jos este cel mai bun calmant).



2 comentarii:

MARISA spunea...

As vrea sa stiu de unde as putea cumpara medicamentul chinezesc CORDYCEPS MICELLIU? un articol foarte bun si foarte informativ.

Flandra spunea...

http://www.magazin-naturist.ro/colesterol,-obezitate,-celulita/cordyceps-cordiceps-sinensis-forte-csm-2000-mg-90-capsule---10309