Stiam despre naut ca este foarte hranitor si sanatos. Contine proteine si vitamine. Am aflat prima data de naut de la o prietena din Franta (romanca plecata acolo) si mi-a placut foarte mult. Dar am uitat de el :)
Mai jos sunt ceva detalii despre naut, si urmeaza si niste retete despre cum se poate gati. Mie imi place simplu, fiert, cu putina sare.
Inca din antichitate nautul a reprezentat o susrsa de hrana importanta, cerealele reprezentand baza alimentatiei.
Care sunt beneficiile nautului?
Nautul este foarte bogat in proteine, aproximativ 25% contine aminoacizi vegetali, aproximativ 60% zaharuri cu absorbtie lenta, maxim 5% grasimi, iar restul sunt:
- Magneziu;
- Cupru;
- Calciu;
- Zinc;
- Fosfor
- Vitamine din complexul B
- Acid foloc;
- Molibden – intra in alcatuirea si/sau activarea enzimelor care “curata” celulele de sulfiti si are rol general in “purificarea” celulelor;
- Fosfor;
- Mangan;
- Triptofan etc.
Beneficiile nautului
Avand un continut de nutienti variat, nautul este util in:
- Favorizarea normalizarii tranzitului intestinal, fiind util atat in constipatie cat si in scaunele lichide;
- Favorizeaza peristaltismul intestinului gros si intervine in detoxifierea (purificarea) colonului;
- Previne anemiile prin continutul de acid foloc si vitamine din complexul B;
- Scade colesterolemia;
- Scade LDL – colesterolul rau;
- Previne dislipidemiile;
- Reduce riscul bolilor cardiovasculare;
- Reduce tulburarile de somn;
- Scade riscul de cancer de colon;
- Are efecte antioxidante moderate, in special prin continutul de mangan;
- Este util in curele de slabire, avand foarte putine calorii; (sursa: kudika.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu