marți, 11 iunie 2013

Ceai de roinita (melisa), somn, mancare sanatoasa, vointa....pentru o minte stralucita...si memorie pe masura :)


 Foarte interesant articolul de mai jos...


Dintotdeauna, oamenii si-au dorit sa aiba o memorie buna, sanatoasa, apta sa le serveasca pana la adanci batranete. Acest lucru se poate obtine prin exercitiu, dar si printr-un regim de viata disciplinat.
Memoria este organul care nu se vede, nu se palpeaza, dar se simte atunci cand ceva nu este in regula si asta se poate intampla la orice varsta, nu numai din cauza batranetii.

De aceea, memoria trebuie lucrata, antrenata, ca intr-o sala de sport. Memoria se antreneaza constant, zi de zi, de la putin si usor la mult si dificil si, din tot ce i se ofera, stie ce sa retina, pentru ca are si capacitate de selectie.

Atunci cand omul termina scoala, nu poate spune "stop" mintii si sa se opreasca din citit, din acumulat noi informatii. Omul cat traieste invata, acest lucru fiind tot un exercitiu de memorie. Si apoi, mai sunt si amintirile care ne pot da informatii pretioase despre memoria noastra.

Exercitii de memorie se pot face si dezlegand cuvinte incrucisate si integrame, jocuri logice, socoteli fara creion in mana, urmarind stirile si facand diferite conexiuni intre evenimente, participand la diferite concursuri puse la cale chiar in familie, nu neaparat publice.

Alaturi de exercitiile de memorie, si alimentatia are un rol hotarator pentru ca omul sa aiba o memorie nealterata pana la o varsta inaintata si sa nu devina o povara pentru cei din familie.

In ziua de azi, e foarte dificil sa crezi ca tot ceea ce mananci e nealterat de chimicale sau conservanti. Dar orele de masa trebuie neaparat respectate, ca si sfatul nutritionistilor de a consuma zilnic fructe si legume si de a ne hidrata organismul, band doi litri de apa.

Cu efort minim, se poate merge la piata, macar saptamanal, acolo unde inca mai exista producatori autohtoni care vand marfa de a noastra, romaneasca. Din meniul zilnic nu ar trebui sa lipseasca morcovii si merele, pestele, ceapa si chiar zaharul, venit din dulciuri consumate inj niciun caz in exces, combustibilul creierului nostru.

Doar o mancare buna, variata si bogata in nutrientii necesari unei bune functionari a organismului poate ajuta omul sa aiba o minte ascutita si sa acumuleze noi cunostinte, pana tarziu, la varste inaintate.

Ia-ti lecitina din mierea de floarea-soarelui!

Este bine sa se stie ca mierea de floarea-soarelui e singurul aliment natural care contine lecitina in stare pura si, pe langa alte recomandari, este la fel de buna si la efort intelectual. Elevii si studentii, si nu numai ei, ci si adultii si persoanele in varsta, ar trebui sa consume zinic, cate doua - trei lingurite din aceasta miere.

In plus, in momentele in care se depune un efort intelectual mai mare, o cana de ceai de roinita (melisa), planta numita si "iarba scolarilor", are proprietatea de a stimula capacitatea mentala, concentrarea si memoria.

Citeste restul aici

Niciun comentariu: