luni, 12 noiembrie 2007

Concert Scorpions la Sibiu

Aseara a fost concert Scorpions la Sibiu. Cei de la Compact au cantat in deschidere ( de la ora 19.00) , desi cam dezamagitor ca prezenta scenica, iar pe la 8 jumate au terminat, fara bis ca nu era cazul. Dupa o pauza de aproape jumatate de ora au venit si cei de la Scorpions. A fost ok concertul, dar pe moment eram prea distrasa de forfota din jurul meu. Am nimerit undeva in dreptul librariei Diverta,pe partea stanga a scenei, la vreo 100 de metri. Initial am crezut ca nu vom vedea mare lucru dar am avut noroc cu panoul de proiectare care era mai sus decat scena si se vedea cat de cat ( printre picaturi ca sa cam fatzaiau ' baschetbalistii' )Sonorizarea rezonabila, desi dupa ce am povestit cu niste prieteni se pare ca nu s-a auzit mai deloc in partea opusa a scenei si multi au fost foarte dezamagiti. Pacat. Parerea mea e ca scena trebuia amplasata exact pe partea opusa, acolo unde a fost si la concertele anterioare ( se auzea muzica din capatul centrului).
Nu stiu cat de multi oameni sa fi fost in piata. Mediafax zice 30.000 , site-ul Antena 3 estimeaza 20.000 de oameni. Cert este ca a fost mai ceva ca la revelion Daca as fi stiut ca va fi asa as fi mers in tricou, cred ca erau vreo 20 de grade in mijlocul multimii, nu aveai loc sa pui un ac in perimetrul pietei pentru ca era om langa om. Si asta ar fi fost oarecum bine daca nu ar fi fost un ‘ trafic ‘ permanent de oameni care intrau si ieseau din multime si de cate ori incerca cineva sa treaca trebuia sa te dai intr-o parte sau in alta dar in acelasi timp sa te stradui sa nu iti misti picioarele de pe loc pentru ca riscai sa declansezi un efect de domino. Era imposibil sa dansezi sau sa faci altceva decat sa te concentrezi sa nu te lasi doborat de ‘ val’.
….iar la ‘ send me an angel’ si inca vreo 2 melodii s-a agravat toata nebunia. Oamenii au inceput sa se ‘ legene’. Era imposibil sa nu intri in joc, pentru ca ai fi prins miscari din amandoua partile.
Nu stiu ce relevanta are numarul de oameni care a fost. Oricum, ideea e ca la fiecare concert de genul asta in Piata Mare e o nebunie de nedescris, e plin de oameni, si pe strada care duce in piata, si prin imprejurimi, oameni care mananca de zici ca le-a venit ultima zi si beau de parca n-au baut de ani de zile. Which is great Sa nu uit: copacii din piata mare erau ‘ impodobiti’ cu ‘ roackeri ‘ adevarati care cu o mana se tineau de vreo craca si cu alta de ‘vodka conecting people’ si dadeau din cap de ma lua pe mine ameteala=))
...din pacate a venit si Salvarea pe acolo....chiar cand am plecat era o fata pusa pe targa si jandarmi in jur...motive pot fi destule, dar tind sa cred ca a era de la vreo licoare mirobolanta ca nu cred sa fi lesinat de dragul scorpionilor ( si Michael Jackson nu era p'acolo)
Ce mi s-a parut putin dezamagitor e faptul ca nu toti cei prezenti au venit din interes pentru formatie, ci si din snobism, lipsa de ocupatie sau dorinta de invadare a spatiului personal ( si asta a fost din plin din pacate). Interesant a fost 'spectacolul' din public, cu roackeri fanatici, pipite venite la plimbare, baietasi in cautarea pipitelor, fani Scorpions de toate varstele , jandarmi, cersetori, salvarea, batranei guralivi si ' doamne' ( nu stiu cum sa zic mai potrivit unei femei de aprox' 50 de ani) care se vroiau la moda ca stiau versurile cantecelor, parinti care si-au adus odraslele la concert si ii tineau pe umeri sa vada mai bine si sa blocheze din campul vizual al celor din spate si asa destul de redus...

Niciun comentariu: