vineri, 2 noiembrie 2007

Facilitati impozitare pentru programatori


Iata cateva aspecte de luat in seama de programatorii care lucreaza in domeniu, dar si de firmele care au angajati din aceasta categorie:

Conform art.5 alin (6) din Ordinul 617/2007
Persoanele care realizează venituri din salarii, care, potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile şi care nu mai realizează alte venituri, au obligaţia plăţii contribuţiei lunare calculate la un salariu de bază minim brut pe ţară. Contribuţia se plăteşte în mod direct de aceste persoane la CAS pentru care au optat. Angajatorii acestor persoane nu calculează şi nu virează pentru veniturile salariale realizate de aceştia contribuţia prevăzută de lege pentru angajator.
In consecinta, pentru programatorii scutiti de impozitul pe venit nu se va mai face retinere la sursa pentru 6.5% contributie de sanatate. De asemenea,angajatorul nu mai datoreaza 6% aplicat la fondu lde salarii pentru aceasta categorie de salariati.

Pentru contributia de 0.85% - reprezentand contributia de concedii si indemnizatii ,aceasta se aplica in continuare la fondul de salarii realizat, cu respectarea prevederilor legislaţiei financiar-fiscale în materie. Prin fond de salarii realizat, în sensul Ordonanţei de urgenţă nr 158/2005, se înţelege totalitatea sumelor utilizate de un angajator pentru plata drepturilor salariale sau de natură salarială. Prin urmare la calculul acestei contributii se vor lua in considerare si veniturile brute ale programatorilor.

Pentru plata contributiilor de asigurari de sanatate ptr progarmatori - pentru BRASOV ( fiecare casa de sanatate are instructiuni proprii)
- fiecare persoana va pregati un dosar care va contine urmatoarele documente:
- copie carnet de munca
- copie contract de munca
- copie BI/ CI
- adeverinta eliberata de firma ca se incadreaza in categoria prevazuta de Codul Fiscal;
- adeverinta eliberata de la Administratia Financiara Brasov, de unde sa reiasa ca persoana respectiva nu mai realizeaza alte venituri (!)


- acest dosar se va depune la Casa de Asigurari de Sanatate Brasov, str. Mihail Kogalniceanu nr.11. parter, intre orele 8.30 - 14.30
- pentru alte relatii se poate suna la telefon : 0268 -322.011 - relatii cu publicul
WidgetBucks - Trend Watch - WidgetBucks.com

informatii preluate de pe forumul conta.ro

Niciun comentariu: