duminică, 25 noiembrie 2007

Dobandeste si pastreaza silueta dorita in mod eficient

Exista trei tipuri de conformatii corporale in functie de care ar trebui sa fie tinut regimul de slabit. Neglijand aceste aspecte, degeaba veti tine cele mai stricte diete, corpul va pastra aceleasi tendinte pe care le are din nastere.

Ectomorful

Este lung, slab si muschiulos si ingust. In general au structura oaselor delicate si umerii si soldurile au aproximativ aceeasi latime. Alergatorii pe distante lungi, balerinele si jucatorii de baschet sunt de obicei ectomorfi.

Strategia antrenamentului cu greutati: fa 2-4 seturi de exercitii cu greutatile pentru fiecare zona a corpului. Foloseste o greutate de la moderat la greu pe care o poti ridica fara prea mare efort pentru 6-10 repetari. Imparte partile corpului pe care le lucrezi pe zile.

Strategia antrenamentului cardio: include exercitii cardio de 3-5 ori pe saptamana a cate 20-40 de minute fiecare sesiune de la moderat la intens.

Endomorful

Este moale, curbat si are de obicei forma unei pere asta insemnand ca soldurile sale sunt mai mari decat umerii. Are tendinta sa retina mai multa grasime decat alte conformatii.

Strategia antrenamentului cu greutati: scapa de curburi adaugand masa musculara. Fa un antrenament cu greutati de 3 ori pe saptamana care consta din 2 seturi de exercitii pentru fiecare zona a corpului in parte. Fa 10-15 repetari pe set de la moderat la usor. Ca sa-ti echilibrezi conformatia, poti dubla exercitiile in partea de sus a corpului.

Strategia antrenamentului cardio: fa 30-60 de minute de cardio de 3-6 ori pe saptamana pentru a arde grasimea si caloriile. Nivelul trebuie sa fie moderat.

Mezomorful

Are oase mari si au tendinte de a dezvolta masa musculara foarte usor. Umerii sai sunt de obicei mai mari decat soldurile. Se regasesc printre jucatorii de tenis si de fotbal.

Strategia antrenamentului cu greutati: fa exercitii cu greutatile de la usor la moderat de 2-3 ori pe saptamana. 2 seturi de 12-15 repetari folosind greutati de la usoare la moderate pentru fiecare grupa principala de muschi. Poti incerca sa treci de la exercitiu la altul rapid, fara a-ti lua pauza.

Strategia antrenamentului cardio: 3-5 exercitii cardio pe saptmana de la moderat la rapid a cate 30-45 de minute pe sesiune.



Evaluaza-ti corect conformatia si aplica exercitiile corecte, adaptate in functie de tendintele corpului tau de a depozita grasimile sau de a dezvolta masa musculara. Daca iti vei accepta corpul asa cum e si vei incerca sa il modelezi acolo unde are efect vei avea mai mult de castigat decat sa te compari cu vreo frumusete celebra si sa obosesti deagaba incercand sa arati ca ea prin metodele gresite. Daca ai aratat vreodata asa cum ti-ai dorit inseamna ca mai poti sa ajungi acolo inca o data si cel mai important sa te si mentii. Daca nu e cazul, nu dispera, orice e posibil cu vointa si munca. Nu uita: un corp frumos si armonios se dobandeste dar cel mai mportant se pastreaza asa. Succes!

Niciun comentariu: