luni, 22 octombrie 2007

Scutiri de la vaccin din motive religioase

Numarul parintilor din SUA care opteaza pentru scutirea copiilor de la vaccinari pe motive religioase este in crestere. Aceste vaccinari se fac inainte de admiterea copiilor la gradinita. Multi parinti opteaza pentru aceste scutiri din teama ca acele vaccinuri sa le fie in final daunatoare copiilor. Efectele secundare apar insa nu doar la copilul in cauza ci se rasfrang si asupra comunitatii, deoarece acel copil, nefiind vaccinat poate transmite boli celor din jur.
Parerea oficialilor asupra acestui fapt este ca desi mic, numarul acestor cazuri de sustragere de la vaccinari poate afecta foarte mult sanatatea comunitatii in care traiesc, si pot pune chiar in pericol vietile oamenilor.
Centrele de control si prevenire a bolilor din SUA afirma ca in multe state se remarca o crestere a ratei de sustragere de la vaccinari din motive religioase.
Aceste declaratii prin care parintele declara ca refuza vaccinarea copilului se fac inainte de inscrierea acestuia la gradinita. Insa nu toate decalratiile sunt si reale; nu toate cazurile au motive religioase serioase pentru acest refuz de vaccinare.
De exemplu, Sabrina Rahim din Boston a cerut scutirea baiatului ei de 4 ani de la acest vaccin, pe motiv ca ar fi contrar religiei ei, desi nu este adepta convinsa a nici unei religii. Ea afirma de asemenea ca este convinsa ca asemenea vaccinari sunt cauza autismului de care sufera baiatul ei. Recunoaste ca este o decalartie falsa acea solicitare, dar ca este singura posibilitate pe care o are in momentul de fata si ca nu este de acord cu genul acesta de vaccinari.
Toate statele americane au anumite cerinte pentru copii de gradinita. Acestia trebuie vaccinati importriva bolilor copilariei ( varicela,pojar, etc)

Douazeci si opt de state, inclusiv Florida, Massachusetts si New York, permit parintilor sa refuze vaccinarea doar din motive religioase sau medicale.

Alte douazeci de state printre care si California, Pennsylvania, Texas si Ohio permit aceste refuzuri din motive personale sau filozofice.

Mississipi si West Virginia permit refuzurile doar din motive medicale.

Din 2003 pana in 2007,numarul refuzurilor din motive religioase pentru vaccinarea copiilor de gradinita a crescut, in unele cazuri chiar s-a dublat si triplat in 20 din cele 28 de state care permit acest lucru. Numarul acestor refuzuri a scazut doar in 3 state:Nebraska, Wyoming si South Carolina, iar in alte 5 numarul refuzurilor a ramas neschimbat.

Rata solicitarilor de refuz este de asmenea in crestere. De exemplu, in Massachusetts rata celor care evita vaccinarile s-a dublat in ultima decada de la 0.24% ( 210 cazuri) la 0.60% ( 474) in 2006.

Desi studiile guvernamentale nu au gasit o legatura intre acste vaccinari si cauzele autismului, multe grupuri organizate de parinit, si chiar figuri importante din media ( Don Imus - Gazda Radio) au lansat mesaje de ingrjorare. Majoriatea furorilor create pe internet au fost despre un conservant pe baza de mercur folosit in aceste vaccinuri care, dupa parerea unora, contribuie la disfunctii neurologice.

Copii nevaccinati pot transmite boli altora care nu au fost vaccinati sau care nu au dobandit imunitate completa in urma vaccinarii.


Pentru a citi articolul in forma originala, in limba engleza vizitati: news.yahoo.com


Niciun comentariu: