sâmbătă, 20 octombrie 2007

Incalzirea Globala Ucide

Incalzirea globala ucide anual 150.000 de persoane

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca schimbarile produse de catre oameni asupra climei Pamantului au ca rezultat moartea anuala a peste 150.000 de persoane si imbolnavirea a cel putin 5 milioane.

Cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison si cei ai Organizatiei Mondiale au descoperit ca fluctuatiile de temperatura influenteaza sanatatea oamenilor in mai multe moduri, printre care cel de raspandire al bolilor infectioase si declasarea de valuri de caldura si inundatii, medii propice pentru aparitia bolilor.

In mod ironic, s-a descoperit ca locurile care au avut cea mai mica influenta asupra incalzirii globale a planetei au acum cel mai mult de suferit de pe urma temperaturilor ridicate.

"Cei care sunt cei mai putin responsabili si carora le este cel mai dificil sa faca fata emisiilor de gaze de sera ce au dus la incalzirea globala sunt cei mai afectati", a declarat autorului studiului, Jonathan Patz.

WidgetBucks - Trend Watch - WidgetBucks.com

Unul dintre exemple este continentul Africii, care are printre cele mai scazute emisii de gaze de sera, si, paradoxal, tarile de aici sunt printre cele mai afectate de bolile influentate de schimbarile de temperatura.

"Multe dintre cele mai devastatoare boli din tarile sarace, printre care malaria, diareea si malnutritia, sunt extrem de sensibile la schimbarile climatice", a declarat co-autorul studiului, Diarmid Campbell-Lendrum.

Pe partea opusa a baricadelor, Statele Unite, una dintre tarile cu cele mai ridicate emisii de gaze de sera, nu a ratificat inca tratatul de la Kyoto. Patz si colegii sai au evidentiat obligatia morala a Statelor Unite si a tarilor europene de a reduce factorii ce duc la incalzirea globala.

Niciun comentariu: